Gebakken forel

Bestrooi de hele forel of de in moten gesneden forel met peper en zout. Laat het boter smelten en bak de forel tot hij mooi goudbruin is. Garneren met plakjes citroen.
Forel in folie

Forel in folie

Voorbereidingstijd: 15 minuten.
Kooktijd: 10-15 minuten.
Oven:/180° C / gasstand 4

Recept voor 4 personen.

4 forellen, 2-3 sjalotjes, takjes rozemarijn. citroensap, 115 gram boter, 115 gram geschaafde amandelen, zout en peper. Vis schoonmaken, vinnen verwijderen, wassen en drogen en de binnenkant met zout en peper bstrooien. Leg in elke vis een takje rozemarijn. Hak de sjalotjes. Smelt de boter. Bestrijk 4 stukken folie meet gesmoten boter en leg de vis erop. Snijd de vis op 2-3 plaatsen in. Strooi de gehakte ui, zout, peper, citroensap en wat gesmolten boter over de vissen. Vouw de folie goed dicht. Bak de vis 10 à 15 minuten in de oven. Bak intussen de amandelen in de overgebleven boter bruin met wat zout, peper en citroensap. Maak de pakjes open, giet saus over de vissen en garneer met schijfjes citroen.

Forel op de bbq

Bestrooi de forel met peper en zout en laat het enige tijd intrekken. De forel kan dan in een speciaal hiervoor bestemde visklem geroosterd worden, oftewel in folie gewikkeld.

Forel in de magnetron
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Magnetrontijd: 19 minuten

Voor: 4 personen.
4 regenboogforellen, 60 gram boter, 1 teentje knoflook uit de knijper, zout, peper en 50 gram amandelsnippers en 2,5dl crème fralche. Maak 2 inkervingen in de dikke kant van de vis. Zet 50 gram boter in een ondiepe schaal 1,5 min. Op de hoogste stand in de magnetron. Roer er knoflook, zout en peper door, schik de vissen in de schaal, bedek ze met folie, prik er gaatjes in en zet de schaal vervolgens 8 min. op de hoogste stand. Keer de vissen halverwege de kooktijd. Zet ze afgedekt weg. Doe de amandelen samen met de rest van de boter in een kom en zet ze 2 min. op de hoogste stand. Giet de room over de vissen en zet ze 5 min. op stand 4 in de magnetron. Dien ze meteen op, gegarneerd met de geroosterde amandelen.

Gekookte forel.

Zoveel water nemen dat de vis ruim onder water kan liggen. Per liter water, 10 à 12 gram zout, 1dl. melk 1 worteltje, ui, 2 kruidnagelen, 2 takjes selderij, 3 peperkorrels en dl. azijn toevoegen. Nadat u het vocht weer tot het kookpunt heeft verhit, Wordt de vis er in gedaan. Kooktijd ± 10 minuten. De vis opdienen met een botersausje.

De gerookte forel is consumptieklaar. De gerookte forel serveren op toast of stokbrood. U kunt de forel ook van te voren even opwarmen in de over!

Gerookte forelpaté

Mix 1 gerookte forel met 75 gram boter, 200 gram roomkaas, citroensap, nootmuskaat, zout en peper tot een zacht mengsel. Doe de paté in een spuitzak en garneer zo de toast.

Gegrilde zalmforel (met kruidenboter)

Ingrediënten.
4 hele zalmforellen (met kop en staart),
sap van 1 citroen,
4 laurierblaadjes,
4 takjes peterselie, 5
0 gr. gesmolten boter,
± 100 gr. kruidenboter,
peper en zout.

Bereiding. Was de zalmforellen goed en dep ze droog. Bedek grillrooster of bakplaat met folie en vet in met de gesmolten boter. Sla de randjes van het folie omhoog. Doe in iedere zalmforel een takje peterselie, een laurierblaadje en een klontje kruidenboter. Verwarm de grill op 180° C en plaats heet rooster met de forellen hierin. Grill per kant in 6 à 8 minuten goudbruin. Schep af en toe wat van de gesmolten boter over de vissen. Als uw grill een hogere temperatuurknop heeft en geen temperatuurknop,zet plaat of rooster dan onderin de grill en bedek de vis met aluminiumfolie als u denkt dat hij te bruin wordt.

Zalmforel in folie

Ingrediënten.
4 zalmforellen (met kop en staart),
100 gram kruidenboter,
1 citroen,
diverse verse groene kruiden, bijv. dille, peterselie, kervel en bieslook (per kruid 1 eetlepel gehakt),
4 eetlepels witte wijn,
1 uitje gesnipperd en een beetje olie (bijv. zonnebloemolie).
Bereiding.Spoel de zalmforellen goedschoon. Hak de kruiden en meng met het uitje door elkaar. Scheur 4 grote vellen aluminiumfolie af en vet ze in met de olie. Leg een zalmforel op ieder stuk folie. Verdeel de kruiden in de buikholten en vul af met kruidenboter. Vorm ‘enveloppen’ van het folie met de sluitkant naar boven. Verdeel voor het dichtvouwen de wijn en het citroensap over de vissen. Vouw het folie goed dicht en stoof de ‘enveloppen’ op de barbecue of in de oven gaar in ± 20 minuten op 200° C.

FOREL BEWAREN

VERSE FOREL: 3 DAGEN IN DE KOELING>2 MAANDEN IN DE DIEPVRIES.

GEROOKTE FOREL:3 WEKEN IN DE KOELING

– Wij maken de verse forel panklaar voor u! De kop blijft eraan vanwege het lekkerste stukje vlees van de vis, het kieuwtje,dat net achter het oog zit.
– Na de dood van de forel verkleurt het vel iets, dit beïnvloedt echter niet de smaak.
– Het slijm kunt u verwijderen door de forellen in een plastic tas met zout te hutselen.
– Indien er in het winkeltje niemand aanwezig is, zijn wij bij de visvijvers